piątek, 12 lutego 2016

Wiosna w restauracji - pomysły na dekoracje

Wiosna to okres, w którym wszystko budzi się do życia. I Wasze lokale powinny nabrać świeżego, radosnego charakteru po długiej zimie. Ale jak uzyskać efekt pełni życia i przyjemny, ciepły klimat? Najlepszym sposobem są wiosenne dekoracje. 

Idealne kolory na wiosnę to zieleń, żółć, odcienie pomarańczy czy soczyste fuksje. Takie barwy będą się prezentowały równie dobrze we wnętrzach klasycznych, jak i nowoczesnych. Wprowadzając do restauracji odrobinę koloru i wiosennego szaleństwa goście chętniej będą zaglądali w progi restauracji. Dekoracje nasycone kolorami ożywiają i odświeżają wnętrze.

W wiosennym okresie warto zadbać o codzienny wystrój każdego ze stolików. Nie powinniśmy zapominać o małych akcentach, które pomagają zbudować klimat. Świetne będą bukieciki z wiosennych kwiatów umieszczone w szklanych wazonach. Świeże i pachnące sprawią, że goście od razu poczują się lepiej. Drugi ważny dodatek to wiosenne serwetki. Kwiaty, motyle czy fantazyjne esy floresy przypominające wiosenną łąkę dodadzą charakteru nawet najprostszej aranżacji. Warto zastosować również bieżniki czy podkładki pod talerze, które uzupełnią całość. Te sprawdzają się szczególnie podczas uroczystych kolacji w wiosenne wieczory.





 

Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie z serwetkami, świecami i szkłem dla HoReCa NiebieskiStolik.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz