czwartek, 10 marca 2016

Dekoracje stołu w restauracji: składanie serwetki na Wielkanoc

Serwetki złożone w wielkanocnego zająca to świetny pomysł, który oczaruje gości odwiedzających restaurację w okresie wiosennym. Serwetki przygotowane w ten sposób można ułożyć przy talerzu każdego z gościa, ale mogą stać się także samodzielną dekoracją stołu, która pięknie będzie się prezentowała wśród wielkanocnych świec. Efekt, jaki uzyskałam możecie zobaczyć na zdjęciu:



Do zrealizowania tego prostego pomysłu potrzebujecie tylko chwili wolnego czasu oraz jednego elementu, takiego jak serwetka flizelinowa w rozmiarze 40x40cm. Duży rozmiar serwetki, a także sztywna struktura flizeliny powoduje, że serwetkę składa się bardzo łatwo i ładnie trzyma formę. Zające wielkanocne z serwetek możecie ułożyć w otoczeniu świec oraz świeczników. Wśród nich warto zastosować także inne dekoracje wielkanocne dla restauracji.

Składanie ułatwi Wam poradnik na filmie, którzy dla Was przygotowaliśmy. Zachęcam do oglądania i uzyskiwania własnych kolorowych zajęcy z serwetek! 



Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie z serwetkami, świecami i szkłem dla HoReCa NiebieskiStolik.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz