wtorek, 27 czerwca 2017

Pojemniki i patery do słodkiego bufetu. Sprawdź jak je wykorzystać latem!

Lato w pełni, również w wystrojach restauracyjnych stołów. Organizując przyjęcia w sezonie letnim, warto zaserwować gościom lokalu świeże owoce, które nie tylko będą pysznie smakować, ale również są doskonałą dekoracją stołu. Na owoce idealnie sprawdzą się patery, talerze czy miski, które często są dekorowane dodatkowymi ornamentami i zdobieniami. 

Źródło: Pinterest

Szklana elegancja

Szklane patery na ciasto są najbardziej popularne i mimo, że od lat królują na restauracyjnych stołach, są doskonałe i pasują niemal do każdego wystroju.
Szklane patery są wykonane ze szkła różnej grubości. Mogą być również wielopoziomowe.

Nowoczesny design

Coraz popularniejsze są obecnie patery drewniane. Takie naczynia są nowoczesne i dobrze sprawdzą się do mniejszych owoców. Drewniane patery są idealne do dekoracji stołów weselnych, komunijnych oraz przy okazji bardziej kameralnych uroczystości.

Użytkowość i prostota wykonania 

Do sezonowych owoców warto wykorzystać metalowe kosze na owoce. Ich zaletą jest przede wszystkim komfort użytkowania. Takie misy łatwo się składa i przechowuje, dlatego są niezbędnym wyposażeniem każdej restauracji.
Owocowy barek zamiast owoców na stołach

Osobna wydzielona strefa na owoce to latem świetny pomysł na zagospodarowanie miejsca w restauracji. Na owocowych barkach  idealnie będą się prezentowały szklane i ceramiczne misy. Ich różnorodne kształty i materiały wykonania z pewnością dopełnią całą aranżację. 



Szklane pojemniki na owoce dla restauracji znajdziecie w sklepie z dodatkami dla HoReCa >tutaj<

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz