poniedziałek, 4 czerwca 2018

Jak pięknie udekorować cięte kwiaty i przedłużyć ich świeżość? - praktyczne zastosowanie hydrożelu!

Hydrożel w kulkach to elegancki zamiennik wody zawierający składniki mineralne i substancje odżywcze. Z powodzeniem możesz go zastosować w swojej restauracji. Jak tego dokonać, by uzyskać piękną kompozycję? - Oto praktyczne porady :)


Drobne kulki, które możesz zakupić w naszym sklepie internetowym niebieskistolik.pl, nadadzą subtelnego charakteru każdej kompozycji kwiatowej. Ze względu na ich przezroczystość idealnie komponować się będą z każdym rodzajem kwiecia. Dziś podamy trzy przykłady szczególnie efektownych rozwiązań. Jeżeli planujesz odnowić wystrój lokalu zgodnie z letnimi trendami, radzimy rozpocząć od wybrania szklanego lub kryształowego wazonu. Nasze propozycje znajdziecie <tutaj>. Mając wszystkie gotowe produkty, możemy przystąpić do dzieła, pamiętaj, że kulki przedłużą świeżość kwiatów aż do 30 dni!

https://niebieskistolik.pl/565/hydrozel-do-kwiatow-perly-wodne-bezbarwny.jpg

Pierwszą kompozycję możesz utworzyć z białych róż i różowej gerbery. Jest to lekkie i delikatne rozwiązanie, na eleganckie uroczystości. Pastelowe płatki kwiatów, zielone listki i pięknie mieniące się hydrożelowe kule – prawda, że wygląda estetycznie i cieszy oczy?

Niebiański zapach i kolorową wyrazistość uzyskasz dzięki kompozycji wykonanej z frezji. Wybierz odcienie w różnej tonacji fioletu i otocz pędami gipsówki, a następnie przedłuż ich życie naszymi hydrożelowymi kulkami!

Jeśli rozwijasz restaurację z włoską kuchnią lub po prostu chcesz mięć lokal w romantycznym stylu postaw na klasyczne i namiętne czerwone róże. Stanowią piękną ozdobę samą w sobie, wystarczy, że dodasz nasze kulki i otoczysz wazon organzą o fakturze jutowej, przewiązując czerwoną wstążką.

10 gram produktu wystarcza na przygotowania objętości równej 1 litrowi wody. W ten sposób możesz dopasować ilość kulek do uroczych małych kompozycji lub tych większych, które będą wyglądać efektownie na dużych stołach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz