środa, 9 grudnia 2015

Bieżnik z organzy - pomysł na świąteczną dekorację stołu w restauracji

Ważnym elementem dekoracji stołu w restauracji jest jego nakrycie. Najczęściej wykorzystujemy obrusy plamoodporne, które zapewniają wygodę użytkowania. Jak sprawić, by taki obrus prezentował się bardziej odświętnie niż zwykle, szczególnie w tym zimowym okresie? 

Świetnym rozwiązaniem jest wykorzystanie dekoracyjnych bieżników zdobionych świątecznymi wzorami. Szczególnie polecamy organzę w śnieżynki, która wprowadzi typowo świąteczny klimat. Organza to półprzezroczysty lekki materiał, który idealnie nadaje się, by puścić go przez środek lub w poprzek stołów, ale świetna jest także do drapowania. Ta jest biała, zdobiona złotymi uroczymi śnieżynkami do złudzenia przypominającymi prawdziwe płatki śniegu. Na stole prezentuje się delikatnie i na pewno nie przytłoczy pozostałych dekoracji. W otoczeniu organzy świetnie prezentują się złote świece kule, serwetki ułożone w fantazyjne formy czy girlandy z pereł i perełek. Taka aranżacja wprowadzi typową dla Bożego Narodzenia magiczną atmosferę!




Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie z serwetkami, świecami i szkłem dla HoReCa NiebieskiStolik.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz