czwartek, 13 lipca 2017

Owoce w restauracji - 4 NAJLEPSZE POMYSŁY

Sezon letni to czas świeżych owoców i warzyw. W restauracji warto wykorzystać je nie tylko w pysznych potrawach, ale także w dekoracjach stołów! Przedstawiamy trzy propozycje udekorowania stołu świeżymi owocami.



1. Wazony z kwiatami

Klasyczne szklane wazoniki w różnych kształtach pięknie komponuje się z ciętymi kwiatami. Jeśli jednak chcesz zachwycić swoich gości niecodzienną dekoracją, w większy wazon włóż mniejszy o tym samym kształcie a w miejsce pomiędzy nimi włóż np. plasterki pomarańczy, limonki czy cytryny. W mniejszy wazonik nalej wody i włóż bukiecik z kwiatów. Owoce dopasuj kolorystycznie do kwiatowej kompozycji.






 2. Numerki na stolik w niecodziennym wydaniu

Idealnym pomysłem na lato są świeże owoce zamiast tabliczek z napisem "rezerwacja" czy numerków na stolik. Wystarczy, że przypniesz karteczkę do dowolnego owocu z odpowiednim napisem i zachwyt gości gwarantowany!



3. Kompozycje na stół 

Świetnym pomysłem na lato są owocowe kompozycje na środku stołu. Stwórz je tak, by kolorystycznie komponowały się z pozostałymi elementami dekoracyjnymi. Jeśli w swojej restauracji preferujesz styl naturalny, dodaj zielone listki. 




4. Pojemniki z owocami

Szklane wazony do restauracji możesz wykorzystać nie tylko do bukietów kwiatów. Wystarczy, że włożysz do środka całe owoce i zalejesz wodą. Taka dekoracja może stać na stołach, jednak większe wazony najlepiej umieścić w różnych miejscach w restauracji, np. przy oknie czy przed wejściem do lokalu. Jeśli chcesz postawić owoce np. na barze, lepiej niż wazony będzie prezentować się szklane pojemniki z przykrywką.





 

Wszystkie zdjęcia pochodzą ze strony internetowej pinterest.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz