W ciepłych, wakacyjnych
miesiącach jednymi z najbardziej pożądanych poczęstunków w
restauracjach, są soczyste, słodkie owoce. Przepyszny dodatek do
zamówień i smakowity poczęstunek kończący ucztę na stole
powinien prezentować się równie pięknie jak pozostałe potrawy.
Jeżeli szukasz pomysłu na rozmieszczenie owoców na stołach, przy
barku lub innym miejscu w restauracji, przejrzyj propozycje podawania
owoców w restauracjach! Warto wykorzystać sezonowy moment, aby w
smaczny sposób urozmaicić menu swojej restauracji.
Kiedy rozpoczyna się sezon
na owoce, nie powinno zabraknąć ich w żadnej restauracji. Ułożone w wyjątkowy sposób stanowią przepiękną, lekką i świeżą dekorację,
ale także zachęcają klientów do ich spróbowania! Codzienna
dostawa świeżych owoców z pewnością przyciągnie klientów.
Owoce poukładać można na stołach, barkach, a także przed
wejściem do restauracji, np. obok wystawionego menu.
Cukierki,
ciasteczka i lizaki zastąp borówkami, truskawkami, malinami lub
winogronami pięknie ułożonymi na tacach. Smaczna alternatywa z
pewnością miło zaskoczy przybyłych Gości, którzy docenią
dbałość o zdrowe akcenty. Pamiętaj, że świeże warzywa i owoce
są źródłem witaminy C, E, witamin z grupy B oraz innych
substancji bioaktywnych niezbędnych do zbilansowanej diety.
Argumenty brzmią obiecująco, pozostaje pytanie, w jaki sposób
efektownie podać owoce w restauracji? Pomysłów jest mnóstwo.
Wszystko zależy od inwencji twórczej. Pokrojone owoce możesz
poukładać na deskach. Ułożone według własnego uznania pięknie
uzupełnią letnią, lekką kompozycję. Poszukując inspiracji, nie
zapomnij o naczyniach takich jak szklane misy do owoców! Gustowne, eleganckie i
nowoczesne pojemniki to przepiękna dekoracja stołów. Ich
uniwersalne i oryginalne kształty wpasują się w każdą aranżację
wnętrza.
Do rozmieszczenia owoców na
stole, możesz wykorzystać nasze szklane propozycje. Są to między
innymi: duża szklana owocnica na nodze oraz misa na owoce z ozdobną
nogą. Najbardziej klasyczne, efektowne i gustowne naczynia to nie
tylko praktyczne rozwiązanie, ale także wspaniała dekoracja! Coraz
więcej restauracji decyduje się na zgodne z najnowszymi trendami
proste, uniwersalne rozwiązania. Efektowne szklane pojemniki do restauracji z
przykrywkami, oraz paterki cieszą się coraz większą
popularnością. Poniżej przedstawiamy nasze propozycje, które pomogą Ci
stworzyć własne, zjawiskowe kompozycje!
Poniżej przedstawiamy propozycje, jak wykorzystać szklane naczynia na owoce:
Źródło: Pinterest.com
Przedmiotem, który bez wątpienia zrobił
największą karierę w świecie designu jest zdecydowanie słoik.
Najmodniejsze knajpy serwują w słoikach dosłownie wszystko! Nawet
owoce. Szklane trendy w zaskakująco szybkim tempie opanowały
większość restauracyjnych trendów. Surowe zastawy rzeczywiście
prezentują się efektownie, zwłaszcza w połączeniu z pozostałymi
dekoracjami i aranżacją wnętrza.
Źródło: Pinterest.com
Zaletą szklanych naczyń jest
to, że można usytuować je praktycznie w każdym miejscu, oraz
ozdobić je klimatycznymi ornamentami. Owoce umieszczone na szkle
prezentują się schludnie, czysto i apetycznie. Świeże, soczyste
smakołyki zdecydowanie pobudzają apetyt! Zdrowa przekąska
doskonale wpasuje się w najnowsze trendy związane z zdrową
żywnością, sportowym trybem życia, oraz naciskiem na zbilansowaną
dietę. Decydując się na umieszczenie w restauracji smacznych
owoców, możesz mieć pewność że sięgną po nie zarówno
najmłodsi, jak i najstarsi klienci. Wyżej wymienione propozycje, to
oczywiście tylko kilka luźnych pomysłów które możesz
wykorzystać podczas letniej aranżacji wnętrza. Jeżeli chcesz
stworzyć modne, efektowne dekoracje, skorzystaj z naszych sugestii i
zaprojektuj w swojej restauracji własny, niepowtarzalny owocowy raj!
Powodzenia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz